Verrassend creatief

De amuses vormen het meest verrassende onderdeel van een avond heerlijk eten. Verrassen is dus ook de basis van dit hoofdstuk van mijn managementkookboek, waarmee we het viergangenmenu van veranderen beginnen. Er wordt veel geschreven over de noodzaak van creativiteit in een organisatie in beweging, maar in mijn beleving wordt daarbij nogal eens voorbij gegaan aan het feit dat het voor veel organisaties nogal wat betekent om een creatief klimaat te creëren. Als je wilt verrassen, moet je organisatie er wel op zijn ingericht en moet je je team hebben getraind in het bedenken van verrassende oplossingen. Daarom in dit hoofdstuk aandacht voor de ontwikkeling van een creatief klimaat. Pas wanneer je de beginselen voor een creatief klimaat doorgrondt, omarmt en toepast, kun je je tanden zetten in een heerlijk driegangenmenu om je verandering creatief vorm te geven.

De smaakmakers in dit hoofdstuk

60_Tim Hurson

Tim Hurson

Ik ben er trots op dat Tim Hurson enthousiast was over mijn boek en zijn ervaring hierin wilde delen. Tim heeft namelijk het productief denken-model ontwikkeld en vertelt op basis van jarenlange ervaring als organisatieadviseur en ondernemer hoe je een creatief klimaat opbouwt.

Tim legt bij de amuses uit hoe je een creatief klimaat ontwikkelt waarin het makkelijker wordt onverwachte verbindingen te maken. Verder verbeeldt hij hoe het zien en proeven van deze onverwachte connecties bijdragen aan een bijzondere organisatie.

zinp88_BAR6575 ZWAndre Gerrits

André Gerrits is sinds 2009 eigenaar van restaurant ’t Amsterdammertje. Zijn restaurant werd in 2010 bekroond met een Michelin-ster. André kruidt elk hoofdstuk van mijn managementkookboek met zijn ervaringen op het gebied van het starten en runnen van een professionele organisatie. Hij trakteert bovendien in alle volgende hoofdstukken op een gerecht passend bij de menugang.