Hoofdgerechten

Smakelijke ideeën genereren en oplossingen ontwikkelen

De visie is helder. Het team voelt zich uitgenodigd creatief mee te denken en heeft geleerd hoe anders denken tot verrassendere oplossingen kan leiden. Dus het team is klaar voor het echte werk: de verandering vormgeven. Tijd voor zwaardere kost. Jullie moeten hoogstwaarschijnlijk veel spijkers met koppen slaan. Of jullie nu processen moeten (her)inrichten, IT-systemen vervangen, mensen, meubelen of dossiers verhuizen. In alle gevallen heb je er profijt van dat al je mensen creatieve vaardigheden hebben ontwikkeld. In de hoofdmoot van de verandering gaat het er namelijk om ideeën te genereren en oplossingen te ontwikkelen die de gedroomde visie tot realiteit maken.

De smaakmakers in dit hoofdstuk

Peter Ros

Peter Ros heeft ooit het bekende losgelaten en alles in het werk gesteld om zijn organisatie Admium creatiever te maken. Van een gesloten organisatie die werkte met op maat gemaakte gesloten systemen voor zijn klanten naar de openheid en open source systemen. Peter vertelt in het hoofdstuk hoofdgerechten, waar het draait om ideeën genereren en oplossingen ontwikkelen, dat loslaten ook betekent dat er dingen mis gaan. Maar het gaat vaker goed en het wordt steeds beter.

zinp88_BAR6575 ZWAndre Gerrits

André Gerrits is sinds 2009 eigenaar van restaurant ’t Amsterdammertje. Zijn restaurant werd in 2010 bekroond met een Michelin-ster. André kruidt elk hoofdstuk van mijn managementkookboek met zijn ervaringen op het gebied van het starten en runnen van een professionele organisatie. Hij trakteert bovendien in alle volgende hoofdstukken op een gerecht passend bij de menugang.