Voorgerechten

Maak hongerig naar de verandering

Dromen over een visie die echt vernieuwend is, is lastig voor veel bestaande organisaties. We zijn zo geneigd dicht bij het heden te blijven en onszelf ervan te overtuigen dat het nu eenmaal niet anders kan met bestaande producten, mensen etcetera. Wat het extra lastig maakt, is dat de ontwikkeling van een nieuwe visie vaak noodzakelijk is, omdat organisaties snel moeten reageren op concurrenten of andere omgevingsfactoren. Daarmee loop je als organisatie het gevaar te snel een aanpassing op de huidige organisatie te willen doen. Als je in de buurt wilt blijven van je huidige visie, is dat natuurlijk prima. Maar als je stiekem de ambitie hebt voor een heel andere gedroomde toekomst, is de eerste stap durven dromen over een uitzonderlijke toekomst.

De smaakmakers in dit hoofdstuk

96_Carina Benninga

Carina Benninga

Carina Benninga heeft durven dromen en daar niet alleen drie Olympische medailles mee gewonnen, ze heeft er ook andere teams mee laten excelleren. Zij droomde van een toekomst als professioneel hockeycoach in een tijd dat die baan nog helemaal niet bestond. Inmiddels heeft ze in Nederland en Amerika verschillende dameshockeyteams aan medailles geholpen en haar eigen carrière verder ontwikkeld als coach in het bedrijfsleven. Zij heeft mij geleerd hoe je door heel praktisch kleine stapjes te zetten een droom kunt realiseren. Carina deelt haar ervaringen over durven dromen over de toekomst bij de voorgerechten waar visie ontwikkeling centraal staat.

zinp198_BAR6548 ZWAndre Gerrits

André Gerrits is sinds 2009 eigenaar van restaurant ’t Amsterdammertje. Zijn restaurant werd in 2010 bekroond met een Michelin-ster. André kruidt elk hoofdstuk van mijn managementkookboek met zijn ervaringen op het gebied van het starten en runnen van een professionele organisatie. Hij trakteert bovendien in alle volgende hoofdstukken op een gerecht passend bij de menugang.