De noodzaak voor creativiteit

Home / Nieuws / De noodzaak voor creativiteit

Wat een mooi moment. Mijn nieuwe site is live en daarmee ook het moment aangebroken voor de voorverkoop van mijn boek. De noodzaak voor creativiteit staat in mijn boek, site en dienstverlening centraal. Dus hoe prachtig is het hier een nieuwe impuls aan te geven in de week van de Asia Europe Meeting van cultuurministers die in het teken stond van de noodzaak voor creativiteit. Ik hoorde een interview met Jet Bussemakers, Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, waarin zij aangaf hoe belangrijk de creatieve industrie is voor de economie, werkgelegenheid en voor oplossingen voor complexe maatschappelijke vraagstukken. Zij vertelde verder dat door nieuwe technologieën, zoals de inzet van robots, banen zullen verdwijnen. Maar robots kunnen creativiteit niet vervangen. Sterker nog, hoe meer er geautomatiseerd wordt, hoe belangrijker het wordt daarnaast creatief om te gaan met uitdagingen en ontwikkelingen. Ik ben het helemaal eens met het toenemende belang van creativiteit. Maar ik wil verder gaan dan de creatieve industrie. Ik ben sterk van mening dat elke industrie een flinke dosis creativiteit nodig heeft om het verschil te blijven maken en om snel en doeltreffend te kunnen reageren op de snel veranderende wereld.

Dus ik zou zeggen. Geef ‘m van Jetje en ontwikkel een creatieve geest en organisatie. Op mijn site en in mijn boek vind je verschillende verfrissende voorbeelden en aanpakken. Ik wens je veel inspiratieplezier!

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter